Karan: KBS nikada neće moći da se meri sa snagom Vojske Srbije 

Ljuban Karan
Izvor: Print Screen

Vojni komentator Ljuban Karan kaže da naoružavanje albanskih snaga bezbednosti na Kosovu, koliko god da je opasno, nije jedina pretnja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i da je neuporedivo veća opasnost stvaranje atmosfere da se "vojska Kosova" u budućnosti nađe među članicama NATO saveza, prenose Novosti.

"To je potencijalno neuporedivo veća pretnja, nego sve nabavke naoružanja, jer sa tog aspekta tzv. vojska Kosova nikada neće moći da se meri sa snagom Vojske Srbije. Njima je to dobro poznato i zato se teži otvaranju mogućnosti za primenu scenarija kosovske 'Oluje'. U tom procesu je neophodno iskustvo Hrvatske, čiji eksponenti vladaju veštinom sprovođenja zločinačkog poduhvata bez ikakve međunarodne odgovornosti", naveo je Karan.

Karan je to rekao povodom navoda da Albanci sa Kosova planiraju osnivanje fonda za jačanje kosovskih snaga bezbednosti koji bi prevashodno bio punjen novcem iz dijaspore, a tu ideju je plasirao lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj, uz konstataciju da "sadašnji budžet od 100 miliona evra nije dovoljan da bi Kosovo imalo vojsku sposobnu da se brani od potencijalnih agresora".