Klark sa Kurtijem o energetskim projektima, nije bilo reči o bezbednosti

Vesli Klark
Izvor: Reporteri

Penzionisani američki general Vesli Klark razgovarao je danas sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o energetskim projektima, prenosi Ekonomija onlajn.

Klark je napomenuo da sa Kurtijem nije razgovarao o bezbenosti Kosova i regiona, ali da je dobro što kosovska vlada vodi računa o bezbednosnoj situaciji.

"Dobro je što je vlada pažljiva, ali ne treba zaboraviti da je Kfor prisutan i na Kosovu", rekao je Klark.

Na zajedničkom sastanku prisustvovali su zamenica kosovskog premijera Emilija Redžepi, ministarka ekonomije Artane Rizvanoli i strani investitori, a razgovarano je o razvoju privrede i reformama koje je Vlada pokrenula. 

General Klark je, kako je navedeno, čestitao Kurtiju na dosadašnjim dostignućima i izrazio podršku ciljevima Vlade.

"Govoreći o posvećenosti vlade novoj energetskoj perspektivi, rečeno je da je Vlada Kosova posvećena radu na diverzifikaciji energetskih resursa i održavanju sigurnosti snabdevanja. Ponovljeno je opredjeljenje Vlade da privuče investitore koji će razvijati nove energetske kapacitete koji obezbjeđuju sigurnost snabdijevanja", saopšteno je.

Bivši komandant NATO sastao se i sa ministrom odbrane Armendom Mehajem.

Takođe, za Kljan Kosova je objasnio da on nije specijalni Mehajev savetnik, već "njegov prijatelj".

"Nisam poseban savetnik, ja sam samo prijatelj. Mogu da posavetujem bilo koga, nemam poseban zadatak“, izjavio je Klark.

Naveo da je ga ministar Mehaj, kao i bilo ko, može nazvati i reći mu kako stvari stoje, dodajući da se nije bavio "ničim posebno" tokom posete Ministarstvu odbrane.