Koha: Svi gafovi ministarske spoljnih poslova Donike Gervale

Donika Gervala
Izvor: Ekonomia Online

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala nastavila je sa gafovima u javnosti, pa je tako danas izjavila saučešće povodom smrti bivšeg komandanta Kfora Klausa Rajnharta, navodeći da je on bio prvi komandanta Kfora, piše Koha.

Kako navodi taj prištinski medij, prvi komandant Kfora je bio ser Majkl Dejvid Džekson, a Rajnhart drugi po redu.

Ta objava Gervale na Fejsbuku je kasnije ažurirana i greška je ispravljena, međutim, dodaje Koha, to nije prvi put da ministarka spoljnih poslova Kosova pravi takve greške.

Kada se dogodila eksplozija u bolnici u Tetovu Gervala je u izrazu saučešća nana Tviteru, umesto da ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija, označila fudbalera Zlatana Ibrahimovića. I taj greška je kasnije izmenjena.

Ispada je bilo i na zvaničnom nalogu Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore na Tviteru, gde je usmesto zastave NATO, objavljena zastava Ujedinjenih nacija.

Naime u objavi u kojoj je najavljena poseta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Kosovu 1. jula, umesto zastave NATO postavljena je zastava UN na tri mesta.

Isto se dogodilo i kada je upućena čestitka Andori za Dan nezavisnosti, a postavljena zastava Moldavije.

Ministarstvo spoljnih poslova i Gervala su i ranije kritikovani zbog objava na Tviteru, posebno onih koje imaju veze sa Rusijom, uz ocenu napisane uz pomoć "Gugl prevodioca".

Pres Komisijom za spoljne poslove Gervala se pravdala da je do toga došlo zbog ograničenja broja karaktera na Tviteru.