Konjufca na sudu zbog bacanja suzavca, svedoči Ljekaj

Glauk Konjufca
Izvor: Kosovo Online

U Osnovnom sudu u Prištini danas će biti održano ročište u slučaju protiv aktuelnog predsednika Skupštine Kosova Gljauka Konjufce koji je optužen da je bacio suzavac u parlamentu, prenosi Koha.

Na današnjoj sednici očekuje se da će svoj iskaz izneti i poslanik Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj.

Prema optužnici, optuženi Konjufca se tereti da je 10. avgusta 2016. godine, tokom sastanka u sali Skupštine Kosova, kojem su prisustvovali i predsednik Skupštine Kadri Veselji, narodni poslanici Adem Grabovči, Ismet Bećiri, Sabri Hamiti, Palj Ljekaj, Valdete Bajrami i Slobodan Petrović u svojstvu zamenika, koristio pirotehničko sredstvo suprotno zakonu, tako da je tokom ovog sastanka bacio suzavac u salu.

Konjufca se tereti da je počinio krivično delo "Upotreba opasnog oružja ili oruđa”, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Prema drugoj tački optužnice, Konjufca je tokom upotrebe suzavca, ometao zvaničnike u obavljanju službenih dužnosti jer su svi zvaničnici bili primorani da prekinu sastanak i napuste salu.Zbog toga se Konjufca tereti da je počinio krivično delo "Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“ za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine.