Konjufca: Srbija još jednom pokazala diskriminatorski odnos prema građanima Kosova

Glauk Konjufca
Izvor: Twitter

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Glauk Konjufca ocenio je da najavljeno potpuno otvaranje granice Republike Srbije, od 1. juna, za državljane Crne Gore, Makedonije, Albanije i BiH, dokazuje diskriminatorski i neravnopravan odnos Srbije prema građanima Kosova.

"Vlada Kosova osuđuje diskriminatorski i neravnopravan regionalni pristup Srbije prema Kosovu. Srbija je otvorila svoje granice građanima svih zemalja u regionu, ali ne i građanima Kosova", objavio je Konjufca na Tviteru.

Naglasio je da takav pristup "još jednom" dokazuje da Srbija nije zainteresovana za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

"Kosovo će recipročno odgovoriti na ovu prepreku Srbije za građane Kosova", naveo je Konjufca u objavi.

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti kovid -19.

Krizni štab Republike Srbije za prevenciju i suzbijanje pandemije koronavirusa preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Pero Kodov
13. Maj 2020.
Kosovo i Metohija su deo Srbije tako da šta tu ima nejasno?
Kad je rečeno da je Srbija otvorila granice sa Albanijom to znači da se smatra da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.
misterNO
13. Maj 2020.
@ Pero Kodov
Pametnome dosta!😉🤣🤣🤣