Konjufca traži podršku Malte za evropsku agendu Kosova 

Predsednik Malte i Gljauk Konjufca
Izvor: RTK

Predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca primio je danas predsednika Malte Džordža Velu i tom prilikom zatražio nastavak podrške evropskoj agendi Kosova, uključujući i liberalizaciju viza, prenosi RTK.

Na sastanku je bilo reči o odnosima Kosova i Malte i aktuelnim procesima kroz koje Kosovo prolazi, kao i o političkim dešavanjima i bezbednosnim izazovima u regionu i šire.

Konjufca je ocenio da su odnosi Kosova i Malte veoma dobri i izrazio spremnost za dalje unapređenje saradnje u bilo kojoj oblasti od zajedničkog interesa. 

"Malta je među prvim državama koja je priznala nezavisnost Kosova i zahvalni smo na priznanju, ali i na nepokolebljivoj podršci budućnosti u EU i članstvu u raznim međunarodnim organizacijama", rekao je Konjufca. 

Konjufca je od Malte zatražio nastavak podrške evropskoj agendi Kosova, uključujući i liberalizaciju viza, i istakao da su građani Kosova jedini u Evropi koji još uvek ne mogu da uživaju pravo na slobodno kretanje.

"Predsednik Džordž Vela je izrazio spremnost za intenziviranje saradnje i jačanje bilateralnog partnerstva, i ponovio svoju posvećenost da stane uz Kosovo na njegovom putu evropskih integracija", navodi se u saopštenju.​