Konjufca: U interesu Kosova da parlamentarni izbori što pre budu raspisani

Glauk Konjufca
Izvor: Reporteri

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca rekao je da je održavanje novih parlamentarnih izbora u interesu Kosova i istakao da, prema informacijama kojima raspolaže na osnovu anketa, Samoopredeljenje u velikom procentu prednjači u odnosu na ostale političke stranke na Kosovu, a da će se "trka voditi za drugo mesto", prenosi "Ekonomija onlajn".

Konjufca je naglasio da je za održavanje parlamentarnih izbora potrebna koordinacija sa nadležnim institucijama, uključujući Vladu i Predsedništvo.

"Što pre, to bolje za Kosovo, ali naravno vlada ima svoje planove, projekte koje sprovodi i onda na osnovu toga moramo da nađemo balans u najboljem trenutku za izbore koji će da budu po dogovoru sa političkim subjektima, kao i između premijera, predsednika i mene kao predsednika Parlamenta", rekao je Konjufca.

On je prokomentarisao i koaliciju koja se očekuje između Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske inicijative i istakao da su koalicije sasvim uobičajene pred izbore i da će u tom procesu "trka biti za drugo mesto".

"Koalicije su se dešavale i dešavaju se i sada, Alijansa je i ranije bila u koaliciji sa njima koliko se sećam, dešava se opet isto. Što se tiče rezultata izbora, ankete su jasne, mislim da će biti teška trka za drugo mesto", izjavio je Konjufca.