Konjufca u Tirani: ZSO ne sme da bude formirana, treba nam koordinacija s Albanijom

Konjufca i Ruci
Izvor: Reporteri

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca boravi u poseti Albaniji, gde je sa kolegom Gramozom Ručijem razgovarao i o dijalogu Kosova i Srbije, prnosi Reporteri.

"Pozabavili smo se izazovima koji čekaju našu zemlju. Suočićemo se sa teškim dijalogom sa Srbijom, pošto su ga međunarodni faktori definisali kao završnu fazu, koja bi trebalo da dovede do zaključenja konačnog sporazuma. Potrebna nam je duboka i bliska koordinacija sa Albanijom, da takav sporazum ne bi oštetio Kosovo. Za Kosovo bi bio gubitak da se stvori bilo kakav srpski teritorijalni entitet unutar Kosova koji bi bio pod kontrolom Beograda. Ovo je naša zajednička bitka. Mi imamo zajedničke interese, jer smo jedan narod. Mislim da bi trebalo da imamo i takvu politiku“, rekao je Konjufca. 

On je podvukao da Zajednica srpskih opština ne sme nikako da se formira i da bi oko završnog sporazuma sa Srbijom trebala dublja koordinacija između Kosova i Albanije.

Konjufca je naglasio da se Kosovo suočava i sa pravosudnim sistemom Specijalnog suda, gde se bivši lideri OVK terete za ratne zločine.

"Čak i po ovom pitanju moramo koordinirati svoje akcije sa Albanijom kako bismo sa manje štete prevazišli taj izazov. Naš rat nije bio samo za Kosovo već i za celu albansku naciju“, rekao je Konjufca.

Занимљиво...
07. Jun 2021.
Е па и за Србију је К иМ саставни део ње а српски народ јединствен и један.А ви сад откривате карте шта је ваш крајњи циљ и зашто сте се дигли на буну и тероризам док сте из заседе убијали легалне органе власти а кад вам је било узвраћено кукали сте да гину цивили и терориста Адем Јашари кад је погинуо тврдили сте да је цивил а касније се испоставило да је командант.
Rados
07. Jun 2021.
E ZSO mora da bude formirana vi i vas parlamenat ste glasali sa 2/3 deputata je bilo za i to je zavrsena prica.Tu nemoze ni Albanija ni niko da vam pomogne to je casa jedina obaveza koju ste imali i prihvatili Briselski sporazum potpisan 2013 god od gosp.Taqija i 2015god od gosp.Ise Mustafa.Garanta potpisa i
je i Evropska zajednica.Vi se ponasate kao da ste na buvljoj pijaci i nekoj divljoj dzungli.Nemozete se zajebavati i spradat se sa Srbijom i Evropom.Ako ne peihvatite bicete smenjeni sa vlasti kao i ranije i to od Amerike i EZ u to budite sigurni i ostacete crna ovca i izolovani na Balkanu.
Gringo
07. Jun 2021.
O Konjufca Republika Srpska 2 i zavrsena prica to je dogovoreno odavno.Vi se ne pitate nista vas mentor Amerika i Evropa resavaju to pitanje.Ako ne onda ide proces u UN I SBUN rezolucija 1244SBUN i Kumanovski sporazum juna 1999 god.Sto pre prihvatite to ce biti bolhe za Kosovo ako ne samo ce te biti gubitnici i nusta vise.
Oni
07. Jun 2021.
Bravo Konjufca Nema zso