Konzati: Italija podržava put Kosova ka EU

Krasnići u Italiji
Izvor: RTK2

Ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići, u pratnji ambasadorke Kosova u Italiji Ljendite Hadžitasim, sastao se sa sekretarom Komisije za bilans Donatelom Konzati i potpredsednicom Komisije za spoljne poslove Laurom Gravini, sa kojima je razgovarao o temama od zajedničkog interesa, prenosi RTK.

U saopštenju Ministarstva administracije i lolane samouprave medijima, navodi se da je tokom ovog sastanka razgovarano o temama od zajedničkog interesa za koje italijanski parlament može da odigra važnu ulogu u podršci pitanjima kao što su kandidatura Kosova u Savetu Evrope, liberalizacija viza kao i konsolidacija socio-ekonomskog konteksta sa fokusom na investicije.

Konzati je, kako se navodi u saopštenju, istakao da Italija podržava put Kosova ka EU, kao i članstvo Kosova u Savetu Evrope, jer je Kosovo dokalazalo da je na pravom putu ka reformama, razvoju i unapređenju demokratije i ljudska prava.

„Ovo bi trebalo da bude dobar razlog da se političke, ekonomske i kulturne institucije podstaknu da stvore nove mogućnosti za razmenu iskustava između dve zemlje", rekao je Konzati.