Korenica: Unutar Samoopredeljenja ima zabrinutih zbog odnosa Kosova i SAD

Visar Korenica
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik Samoopredeljenja Visar Korenica izjavio je da unutar tog Pokreta ima onih koji su zabrinuti zbog odnosa Kosova sa Sjedinjenim Američkim Državama, piše Dukađini.

Korenica je naveo da su pojedinci zabrinuti zbog sve češćih situacija u kojima SAD ne odobravaju određene odluke Kosova, dodajući da se o tim pitanjima stalno razgovara u poslaničkoj grupi.

Ističe da se odnosi sa SAD ne narušavaju namerno.

Komentarišući medijske navode da su ograničelni nivo saradnje ali i susreti premijera Aljbina Kurtija i američkih zvaničnika, Korenica kaže da će to, ako je tačno, biti veoma uznemirujuće, ali da treba sačekati potvrdu za takve napise.

Korenica je rekao i da se Vlada Kosova svakodnevno i sedmično sastaje sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom.

"SAD su veoma važan partner, pomogle su nam u mnogim procesima kroz koje smo prošli i kroz koje prolazimo. Uveren sam da Vlada održava nedeljni kontakt sa predstavnicima SAD na Kosovu, sa Hovenijerom. Vlada ima dnevnu i sedmičnu duboku saradnju sa SAD, koje su važan partner na našem putu", rekao je Korenica.

Naveo je i da je Kosovo u dijalogu bilo konstruktivno, ali da Srbija - nije.