Kosnet: Bajdenova administracija prihvatila Vašingtonski sporazum

Kosnet -Kurti
Izvor: kk.rks-gov.net

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet, rekao je da su posvećeni pružanju podrške procesu dijaloga koji vodi EU, prenosi RTK2.

Kosnet je rekao da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena pažljivo pregledava  rad prethodne američke administracije i da je zaključak da postoji mnogo dragocenih delova.

Upitan da li je Vašingtonski sporazum osnova za nastavak pregovora između Kosova i Srbije, Kosnet je naglasio da je Bajdenova administracija prihvatila sporazum.

„Bajdenova administracija u potpunosti je prihvatila vašingtonski sporazum. Ali to ne znači da je to jedina skica za razgovor kada se sastanu vlada Kosova i vlada Srbije pod pokroviteljstvom EU. Imate političke elemente o kojima nije bilo reči u tom sporazumu“, rekao je Kosnet za RTV 21.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet komentarisao je i dokumenta koja kruže po medijima a koja predviđaju promenu granica na zapadnom Balkanu.

"Ne znam ko piše ove nezvanične dokumente, ali ko ih piše sigurno je zadovoljan prekomernom reakcijom", rekao je Kosnet.

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet je istakao da ni SAD ni njihovim evropskim partnerima nije u u interesu da promovišu  bilo kakvu razmenu teritorija na Kosovu.