Kosovo i Severna Makedonija o zajedničkoj borbi protiv ekstremizma i terorizma

Vlada Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Na sednici kosovske vlade koje je održana elektronskim putem, danas je na predlog Ministarstva zdravlja odobrena odluka o isključenju člana 3. Zakona o javnim nabavkama na Kosovu radi pregovora o ugovoru nabavci vakcine protiv koronavirusa, prenosi Kosovo Pres.

Postupajući po predlogu Ministarstva zdravlja, odobrena je odluka o promeni opštih i specifičnih mera zaštite od pandemije koronavirusa na Kosovu.

Na sednici je predstavljen i usvojen i Izveštaj o radu kosovske vlade za period jun - decembar 2020. godine, a odobrena je i Uredba o pravilima i načinu ponašanja posetilaca u prostorima Spomen-kompleksa „Adem Jašari“ u Prekazu.

Između ostalog, odobrena je i inicijativa za zaključivanje Memoranduma o saradnji između Vlade Kosovo i Vlade Severne Makedonije za sprečavanje i borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Odlukom koju je odobrio vladin kabinet, odobrene su mere za sprovođenje Programa ekonomskog oporavka za 2021. godinu u iznosu od 222,4 miliona evra.

Kosovska vlada je odobrila i odluku o prevremenom izdvajanju iz tekućih budžetskih izdvajanja za Izborno veće za žalbe i prigovore za sve kategorije rashoda radi sprovođenja vanrednih izbora za Skupštinu Kosova“ navodi se u saopštenju za štampu.