Kosovo Onlajn saznaje: Kurti u Berlinu izneo tri principa za nastavak dijaloga

Albin Kurti
Izvor: Facebook

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti juče je na skupu u Berlinu pod nazivom "Balkanski dijalozi" izneo svoja tri principa za nastavak dijaloga, saznaje Kosovo Onlajn.

Na skupu na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora predsednika Kosova i Srbije i da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za stolom.

"Nema razgovora o kosovskoj teritoriji", drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja. 

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama. 

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj su posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Predsednik Kosova Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prisustvali su na skupu "Balkanski dijalozi", koji su organizovali Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu je učestvovao veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

Laki
08. Decembar 2019.
Prijatelju Aljbine, prvo uspostavite zajednuce srpskih opština,ukinite smešne sankcije,i sednite za istim stolom i gledajte srpske političare u iči. Na kosovu svi lośe žive i Albanci i Srbi. Nemojte misliti da cete ziveti bez srba i drugih nacija na kosovu.