Kosovska policija: Nije istina da su policajci na Jarinju napali i maltretirali Milićevića 

Kosovska policija
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Kosovska policija saopštila je da nije istina su njeni pripadnici na Jarinju napali izvršni direktora NVO Aktiv iz Severne Mitrovice Miodraga Milićevića. 

Kosovska policija je na Fejsbuku navela da se Milićević danas u 9.28 u svom vozilu pojavio na prelazu Jarinje i da je nakon obavljene procedure na prelazu nesmetano nastavio u pravcu centralne Srbije, kao i da nije bilo incidenata niti ga je neko maltretirao kako se "navodi ili aludira u objavljenim člancima".

Kako je saopšteno, Kosovska policija je u cilju ponovne provere preduzela dodatne mere, tako da su dežurni policajci na Jarinju pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, a šef smene srpske strane je potvrdio da do sada nije bilo pritužbi na loše ponašanje ili bilo šta slično.

"Stoga, na osnovu realnog stanja i zvaničnih izveštaja, smatramo da javno mnjenje treba pravilno i korektno informisati, kako se ovakvim dezinformacijama ne bi pokušavalo da se ocrni profesionalan rad policijskih službenika kao i da se ne bi  stvarale tenzije i neizvesnost među građanima. Policija Kosova će nastaviti svoju posvećenost u ispunjavanju svoje misije i vizije, da obezbedi sprovođenje zakona u Republici Kosova na profesionalan i efikasan način svim građanima bez razlike", navodi Kosovska policija.