Krasnići: Građani izgubili poverenje u vladu Aljbina Kurtija, egzodus mladih sa Kosova

Memlji Krasnići
Izvor: Reporteri

Predsednik DPK Memlji Krasnići, povodom godišnjice održavanja parlamenatrnih izbora na Kosovu, napisao je na Fejsbuku da vlada Aljbina Kurtija nema viziju, program niti dnevni red, već samo propagandu iako je na izborima odnela ubedljivu pobedu, piše Reporteri.

Krasnići je dodao da su građani imali veliko poverenje u Samoopredeljenje i da su verovali u vladu koju je formirao njihov predsednik Aljbin Kurti ali da su to poverenje nakon godinu dana izgubili.

"Sa formiranjem vlade Aljbina Kurtija, građani su verovali u korak napred, dajući veliku podršku Samoopredeljenju u nadi da će život na Kosovu biti bolji. Međutim, ekonomija za koju se glasno govori da je slobodna i pravedna je stagnirala i ne uspeva da se pokaže kao takva. Obrazovanje koje je obećano da će biti konkurentno, nastavlja da bude konkurentno samo kao novčana vrednost na tržištu znanja. Nije pokrenut nijedan razvojni projekat, a Vlada je sprečila pokretanje projekata razvoja privatnog sektora. Cene su porasle i otežale život građanima, dok su plate smanjene, a kosovskim porodicama su nedavno naplaćivani skupi računi za struju“, napisao je Krasnići.

On je dodao da je tokom ove godine počeo masovni egzodus mladih sa Kosova, ali da se ipak nada da Kurtijeva vlada neće naneti nenadoknadivu štetu Kosovu.