Krasnići: Kurti izneverio građane i prihvatio ZSO, DSK insistira na njegovoj ostavci

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići smatra da bi aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti trebalo da podnese ostavku jer, kako ukazuje, tokom svog mandata ne samo da ništa nije uradio za dobrobit građana Kosova, već je i prihvatio obavezu da se formira Zajednica srpskih opština čiji je bio glavni protivnik dok je bio u opoziciji.

Ističe da je Kurti "propao" dodajući da je uradio sve suprotno obećanjima zbog kojih je dobio podršku glasača.

"Kurti je propao i trebalo bi da podnese ostavku jer ništa nije uradio za četiri godine vlasti, ova vlast se ni po čemu ne pamti. Čak i kada su predstavili plan napretka, uradili su to kasno i to je bila fontana želja. Do sada nije ispunio nijednu tačku ovog plana sa kojim je pobedio na izborima. Rekao je da neće biti Zajednice, prihvatio je tu obavezu. Rekao je da neće sesti da razgovara sa Vučićem i vrlo brzo je održao sastanak sa njim", istakla je Krasnići u izjavi za Gazetu Blic.

Podseća da je DPK jednina pihvatila Kurtijev predlog za raspuštanje Skupštine dodajući da njena stranka insistira isključivo na tome da je ostavka aktuelnog premijera jedini put ka novim izborima na Ksovu.

DSK, kako kaže, je spremna za novi izborni proces u jedina je koja je pripremila godišnji plan i program rada na osnovu stavova građana.

"Svaki dan smo na terenu i vidimo nezadovoljstvo naroda prema ovoj vladi. Građanima je potrebno da izađu na izbore. Mislim da građani Kosova mnogo gube jer mnogo pate. Imamo inflaciju, mi kao DSK smo tražili da se ukine akciza na naftu, kako je moguće da osoba poput mene koja vozi auto plaća istu cenu za naftu kao seljak koji radi za život. Ništa nisu uradili ni za poljoprivrednike, ni za penzionere, ni za bilo koga. Hajde da ne pričamo o kriminalu i korupciji, o nepotizmu, o tome kako svakodnevno zapošljavaju rođake", navela je Krasnići.