Krasnići: Kurti nepotrebno izazivao dramu, strah i paniku

Memlji Krasnići
Izvor: Reporteri

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići pozdravio je dogovor u Briselu o pitanju registarskih tablica, ali i naveo da je premijer Aljbin Kurti poslednjih nekoliko nedelja nepotrebno izazivao dramu, strah i paniku, prenosi Reporteri. 

Krasnići je rekao da se oseća loše što su mediji u regionu pisali da je "premijer Kosova Aljbin Kurti prihvatio sve što je odbio u ponedeljak".

Krasnići je kritikovao premijera što je predsednika Srbije Aleksandra Vučića učinio učesnikom u diskusijama koje su isključivo u nadležnosti kosovske vlade.

"Izazvali ste nepotreban strah i paniku", rekao je Krasnići na sednici kosovske skupštine. 

Predsednik DPK je naveo da se plan koji se nekada zvao francusko-nemački, a sada evropski plan, ne bavi "državnim aspiracijama Kosova". 

Krasnići je predstavio pet stubova koji, prema njegovim rečima, odražavaju ciljeve svih građana, a za koje je rekao da će ih podržati DPK. 

"Očuvanje unitarnog karaktera države po ustavnom poretku Kosova, formalno priznanje od pet država Evropske unije, pokretanje procesa članstva Kosova u NATO prvobitnim ulaskom u Partnerstvo za mir, dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, međusobno priznanje Kosova i Srbije", naveo je Krasnići.