Krasnići: Kurti zatvorio škole za učenike, otvorio ih za izbore Samoopredeljenja

Memli Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići rekao je da je premijer Kosova Aljbin Kurti zatvorio škole za učenike, ali ih je otvorio za izbore Samoopredeljenja, i dodao da se on bori sa izmišljenim neprijateljima, prenosi Reporteri.

Krasnići je istakao da su za Kurtija važniji izbori nego učenici koji još uvek ne idu u školu zbog, kako je naveo, Kurtijeve bahatosti.

"I u skupštini sam rekao da se premijer bori sa izmišljenim neprijateljima, a ne sa problemima građana. U najvećoj obrazovnoj krizi od 90-ih godina, premijer hrani svoje fantazije, daleko od briga i problema koji svakim danom rastu na Kosovu. Baš kao Don Kihot koji se bori sa vetrenjačama", rekao je on.

Krasnići je naglasio da ne postoje "sindikalci PAN-a", već štrajk.

"Ujedinjeni sindikat se nije pokazao kao fleksibilan partner, ali Kurtijevi militanti su spremni da dopuste da deca pate, samo da Kurtija mogu da nazovu "nepobedivim", i to jeste diktatorski mentalitet", rekao je Krasnići.

On je dodao i da građani nisu glasali za premijera koji ostavlja narod bez obrazovanja, a decu bez škole.

"Uveren sam da građani nisu glasali da se suoče sa ovim mentalitetom i sklonošću premijera da potčini sve. Danas, više nego ikad, Kosovu su potrebna konkretna rešenja problema, a ne suve i ljute reči. Postoji potreba za vođstvom koje čuva dostojanstvo svakog građanina, a ne za liderom koji stvara još veće podele u društvu. Odlazi iz zemlje premijeru. Ponudite rešenje i vratite decu u školu", poručio je Krasnići.