Krasnići: Osobe umešane u skandal sa krađom članovi NISMA, ali ne obavljaju funkcije u institucijama

Jakup Krasnići
Izvor: Beta

Predsedavajući Nacionalnog saveta Socijaldemokratske inicijative NISMA Jakup Krasnići potvrdio je da su osobe umešane u skandal sa krađom dva miliona evra članovi te stranke, međutim, da ne obavljaju funkcije u kosovskim institucijama, prenosi RTK.

Kako se navodi, sumnja se da je L.G. zaposleni u Trezoru Kosova, kroz četiri različite transakcije, iz budžeta prebacio više od dva miliona evra na račun privatne kompanije "LDA Grup", za čije se vlasnike priča da su članovi NISMA.

"Zvaničnik koji je bio u tom ministarstvu nije deo struktura NISMA, ali ostali pomenuti su članovi naše stranke i nisu bili deo institucija. NISMA je preduzela sopstvene mere u vezi s tim. Za nas je takva akcija neprihvatljiva i da glavna odgovornost leži na vladi i institucijama koje zaista nisu preduzele mere za zaštitu novca kosovskih poreskih obveznika", naveo je Krasnići.

Prema njegovim rečima, insitucije Kosova nisu uspele da zaštite podatke i spreče mogućnost takvih napada.

"Moramo reći da je za te napade zaista potrebna odbrana koja mora biti profesionalna. Institucije nisu preduzele potrebne mere sa profesionalcima za odbranu. Vlade je odgovorna za zapošljavanje profesionalnih zaposlenih u institucijama koji dobro znaju svoj posao i koji dobro obavljaju svoje dužnosti", ocenio je Krasnići.

Govoreći o predstojećim izborima, Krasnići je rekao da će se NISMA kandidovati sama, iako se na izborima 6. oktobra prošle godine kandidovala sa Alijansom za novo Kosovo.

"Mislim da nije vreme za koalicije, ne bi trebalo prejudicirati. Ulažemo sve napore da ojačamo NISMA. Takođe planiramo unutrašnje izbore, ali odluke vlade o pandemiji sprečavaju nas da zaključimo ovaj proces", poručio je Krasnići.