Krasnići: Posete Kurtija i Osmani SAD nepotrebni i produženi izleti

Kosovo Online/Gazzeta Express
Izvor: Kosovo Online/Gazzeta Express

Profesor univerziteta Miljazim Krasnići, opisao je posete kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmani SAD kao nepotrebne i produžene izlete, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njegovim rečima, čak i u ovom periodu, političari, državni funkcioneri bi trebalo da imaju više prioriteta da budu u zemlji i da se koncentrišu na hitan rad na Kosovu nego na "ekskurzije“ kako ih on naziva.

"Posmatrajući kontekst aktuelnih dešavanja, posebno u našem regionu i onoga što se dešava sa ruskom vojnom agresijom u Ukrajini, vreme je kada zvanični državni političari sa prioritetom treba da budu na mestu i da se koncentrišu na vanredne poslove koje imamo ovde više od ovih vrsta ekskurzija“, rekao je Krasnići.

Kako je istakao Krasnići, nakon podnošenja zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, fokus treba da bude na državama članicama Saveta Evrope, a ne na Panami.

"Aplikacija je prava stvar, ali sada mora da se nastavi snažan proces lobiranja u zemljama koje oklevaju sa Kosovom. Jasno je i da Rusija predstavlja veliku opasnost i za Evropu, uključujući Balkan i NATO i EU", izjavio je Krasnići.