Krasnići: Vlada Kosova treba da koordiniše akcije sa međunarodnom zajednicom

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići ukazala je za Gazetu blic da akcija u okviru koje je Kosovska policija zatvorila filijale Banke Poštanska štedionica na severu, nije prva koja nije koordinisana sa međunarodnom zajednicom, ističući da se takve akcije sprovode u predizborne svrhe.

"Nije ni prvi, ni poslednji put da ova vlada nema koordinaciju sa međunarodnom zajednicom za bilo koju akciju. Naravno, mi smo za proširenje legitimiteta na sever i to treba učiniti. Ali, policijske akcije kao političke, to je štetno. Ne bi trebalo da se mešaju u policijske poslove. Ministar unutrašnjih poslova postao je islednik, policajac, sve, a najmanje je ministar", kazala je Krasnići.

Ona je ocenila da vlada mora da bude u koordinaciji sa saveznicima, posebno sa SAD, jer ako to izostane, Kosovo trpi štetu.

"Svaka neusklađena akcija je donela veliku štetu i opet su se vratili na nultu tačku, ali naravno sa posledicama po Kosovo. Upravo zbog nedostatka koordinacije, imamo mere EU i one još dugo neće biti ukinute", naglasila je Krasnići.

Prema njenim rečima, ovakve akcije na severu se sprovode u izborne svrhe.

"Blizu smo izbora, a oni ne znaju šta da rade. Urušili su ovu zemlju i preduzimaju akcije na severu, kako bi skrenuli pažnju sa neuspeha", zaključila je Krasnići.