Krasnići: Vlast bi trebalo da se više bavi dijalogom sa Srbijom

Memlji Krasnići.png
Izvor: Ljajmi net.

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjavio je da kosovska vlada treba više da se bavi pitanjem dijaloga sa Srbijom, a kako je istakao, sporazumi potpisani u prošlosti napravljeni su u korist Kosova i njegovih građana, prenosi Ekonomija onlajn.

„Dijalog bi trebalo više da zaokuplja vlast jer je to njihova obaveza. Ali verujem da i ova Vlada sa zakašnjenjem shvata da su i u prošlosti sporazumi koji su sklopljeni napravljeni za dobro Kosova i za dobro naših građana, za učvršćivanje suvereniteta i vladavine prava u svim delovima naše zemlje. Ali na njima je da poguraju ove procese napred“, rekao je Krasnići.

On je rekao i da nekadašnje ponašanje stranke koja je sada na vlasti (Samoopredeljenje) nije tradicija DPK-a, dodajući da stranka koju on vodi više voli Kosovo nego partijske interese.

„Volimo svoju državu više od partijskih i parcijalnih interesa. Opozicioni model DPK je najprikladniji i jedini model koji ne samo da će promeniti politički diskurs na Kosovu, već je postigao i uspeh”, rekao je Krasnići.