Krtinić: Odbijen zahev za podnošenje peticije i smenu gradonačelnika, razlozi besmisleni

Sanja Krtinić
Izvor: Kosovo online

Građanka opštine Severna Mitrovica Sanja Krtinić potvrdila je za Kosovo onlajn da je zahtev za podnošenje peticije i smenu gradonačelnika na severu Kosova, koji je prošle nedelje predala predsedniku Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžatu Ugljaninu, danas odbijen.

Krtinić je istakla da je istu informaciju dobila i od svojih kolega i prijatelja iz Zvečana.

"Ovom prilikom želim da obavestim da mi jesmo dobili zvaničan odgovor od strane predsedavajućeg Skupštine opštine severna Mitrovica, Nedžata Ugljanina, da je naš zahev za podnošenje peticije i smenu gradonačelnika opštine Severna Mitrovica odbijen. Istu informaciju smo dobili od naših saradnika, kolega prijatelja iz opštine Zvečan. Razlozi koji su navedeni su potpuno besmisleni, moram to da naglasim, i ovo nam samo pokazuje koliko je demokratija ovde prisutna, koliko se njihovi zakoni koji su oni napisali poštuju i koja su prava, nas Srba. Ono što želim da istaknem je da pored svih naših napora, mi u ovome nismo uspeli", istakla je Krtinić.

Ona je izjavila da je iz opštine Severna Mitrovica procurela fotografija zahteva koju su objavili albanski mediji.

"Predstavili su taj zahtev sa punim našim imenima, prezimenima i ostalim ličnim podacima, i to je zaista nešto na šta moramo da ukažemo jer je to kršenje svih osnovnih ljudskih prava. Jasno nam je da ovaj režim ne želi, i opstruiše smenu gradonačelnika u sve četiri opštine na severu Kosova i da je svaki naš napor uzaludan, bar se do sada dokazalo kao tako. Ovaj režim jednostavno želi da ostavi ove gradonačelnike da vrše funkcije, a samim tim da maltretiraju građane tih opština", poručila je Krtinić

Naglasila je da će građani o daljim koracima obavestiti javnost, jer, kako kaže, neće stati na ovome.