Kurir: Skandal na početku Evrovizije, Albanka pokazala dvoglavog orla

Evrovizija, Albanija.jpg
Izvor: Kurir

Na početku prvog polufinala 66. Evrovizije, koja se ove godine održava u Torinu, albanska predstavnica je tokom izvođenja pesme rukama pokazala dvoglavog orla, simbol "velike Albanije", prenosi Kurir.

Pesma Albanije je otvorila prvo polufinale, a predstavnica ove zemlje je Ronela Hajati koja je izazvala je medijsku pažnju još tokom proba, kada su organizatori takmičenja, zbog mišljenja da su joj delovi nastupa isuviše provokativni, odlučili da ne objave njene fotografije na društvenim mrežama.

Nakon toga se Ronela pravdala na Tviteru, a čak je i postavila deo nastupa, što je suprotno pravilima takmičenja.

Nastup albanske predstavnice na momente podseća na ritualne radnje, ali su je mnogi fanovi pohvalili zbog smelosti za provokativne delove.

U prvom polufinalu Evrovizije predstaviće se sledeće zemlje: Albanija, Letonija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, te Francuske i Italije koje kao deo skupine prošlogodišnjih "top 5" imaju direktan plasman u finale. Srbija večeras ne glasa, s obzirom da predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta nastupa u četvrtak, 12. maja.

Ove godine se takmiče 44 zemlje iz Evrope i Australija.