Kurti čestitao Džaferiju: Želimo vladu koja je partner Prištine i Zapada

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo online

Kosovski premijer Aljbin Kurti čestitao je Taljatu Džaferiju izbor za predsednika Vlade Severne Makedonije u tehničkom mandatu poručivši da je ono što je potrebno Vlada Severne Makedonije sa evroatlantskom orijentacijom, koja je partner Prištine i Zapada, a što dalje od Moskve.

Kurti je na Fejsbuku poželeo Džaferiju uspeh na novoj funkciji predsednika Vlade koja će za tri meseca, kako navodi, "susednu i partnersku zemlju dovesti do izbora".

"Nadam se da će prijateljstvo i koordinacija za zajedničke projekte biti obeležje naše dve vlade tokom Džaferijeve administracije. Severna Makedonija sa jakom evroatlantskom orijentacijom, partner Prištine i Zapada i što dalje od Moskve i njenih niti, Severna Makedonija koja promoviše vrednosti suživota i bori se protiv etničke diskriminacije je ono što želimo", naveo je Kurti.

Kako dodaje, za te ciljeve i za mnoge druge saradnje, siguran je da će nastaviti put međuvladine saradnje sa kolegom Džaferijem, kao što je to bilo sa njegovim prethodnikom Dimitrom Kovačevskim.

"Kovačevskom čestitam na vrednostima koje je reflektovao tokom svog vođstva", dodao je kosovski premijer.