Kurti o Košarama: Rušenje granice između Kosova i Albanije od istorijskog značaja

Aljbin Kurti RSE
Izvor: PrintScreen RSE

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u skupštini Kosova povodom 25. godišnjice od bitke na Košarama rekao da je rušavanje nepravedne granice koja je razdvajala Kosovo i Albaniju od strateškog i istorijskog značaja i nacionalnog značaja, prenosi Ekonomia onlajn.

"Poštovanje društvene tradicije i istorije naroda je društveno principa i prakse u kulturi izgradnje moderne države. Reprezentativnu politiku i društveni aktivizam ne treba posmatrati odvojeno od istorije. Sredinom ove godine navršiće se četvrt veka kada je naša zemlja oslobođena genocidnog režima Srbije. Danas, uoči 25. godišnjice bitke na Košarama, podsetimo se ove bitke uz zaslužene počasti. Borba za rušenje granice imala je strateški i operativni, kao i istorijski i nacionalni značaj“, rekao je Kurti između ostalog. 

On je pohvalio i vojnike, kako je rekao iz Evrope, koji se borili na strani Kosova. 

"Pošto je bitka na Košarama bila bitka za slobodu, nalazimo i mučenike iz Italije, Francuske i Alžira. Dok smo zatekli ruske vojnike u redovima srpske vojske, u redovima vojske OVK našli smo vojnike iz Evrope"“, rekao je Kurti.