Kurti i Mehaj sa pripadnicima KBS u Ajovi

Aljbin Kurti i Armend Mehaj
Izvor: Klan Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti i ministar odbrane Armend Mehaj, koji su trenutno u SAD; posetili su pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga koji su na obuci sa vojnicima Nacionalne garde Ajove, prenosi Kljan Kosova.

Kurti poručio da je Nacionalna garda Ajove bila i nastavlja da bude ključna u profesionalnom razvoju KBS i u pripremi za postizanje NATO standarda.

Takođe, kako je navedeno, pohvalio je saradnju u prošloj godini, kada su pripadnici KBS, zajedno sa trupama Nacionalne garde Ajove, izvršili "prvu i istorijsku misiju" iskrcavanja u Kuvajtu.

Kurti je izrazio zahvalnost pripadnicima KBS koji, kako je rekao, posvećeno služe Kosovu.

On je rekao da je, svakodnevno angažovanje na obuci za unapređenje veština i sposobnosti pripadnika KBS, od vitalnog značaja i da je Kosovo posvećeno stabilnosti i bezbednosti u regionu.

"Povećanjem budžeta za odbranu za 52 odsto Vlada dokazuje svoju nameru da povećanjem profesionalnih kapaciteta KBS imamo snagu koja je sposobna da ispuni svoje ustavne obaveze za zaštitu zemlje, ali i da sarađuje ​​sa partnerima i saveznicima u održavanju mira u regionu i svetu”, poručio je Kurti.

On je zahvalio pripadnicima Nacionalne garde Ajove na podršci KBS.