Kurti: Iz budžeta za 2023. godinu više novca za sve sektore

Aljbin Kurti
Izvor: Klan Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti zahvaio se poslanicima koji su danas glasali za usvajanje budžeta za 2023. godinu i dodao da će naredne godine biti više novca za sve sektore.

Kurti je u objavi na Fejsbuku naveo da je za usvajanje Nacrta zakona o budžetu za narednu godinu glasalo 64 poslanika kosovske skupštine.

"Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je svojim glasom danas dao podršku u prvom čitanju o budžetu za narednu godinu, koji odražava prioritete Vlade i od kojeg će korist imati građani i Kosovo", napisao je Kurti.

Kurti je dodao da će iz budžeta za narednu godinu biti više novca  za sve.

„Više za zdravstvo i za zdravstvene radnike i više novca iz budžeta za osnovne lekove. Više za poljoprivredu, za kulturu, omladinu i sport i više za obrazovanje. Više za vrtića i vaspitače i osoblja. Više za decu kroz roditeljske dodatke i više asistenata za decu sa smetnjama u razvoju. Više za odbranu i bezbednost, za vojsku i policiju. Više inspektora i državnih rezervi. Više za javna preduzeć i za carinske terminale. Više za opštine. Budžet za sledeću godinu biće viši za sve“, napisao je Kurti.