Kurti, nakon Grčke, nastavlja evropsku turneju na filmskom festivalu u Kanu

Kurti na filmskom festivalu u Kanu
Izvor: Reporteri

Iako mnogi smatraju da je kosovski premijer Aljbin Kurti trebalo da prekine posetu Grčkoj i dođe u Dečane, kako bi se što pre rešila situacija sa trovanjem preko hiljadu građana, sve je izvesnije da će on svoju evropsku turneju nastaviti na filmskom festivalu u Kanu u Francuskoj, prenosi Reporteri.

Vest je potvrdila američka producentkinja Ketlin Mekinis, koja je objavila da će sutra u Kanu, zajedno sa ambasadorom Kosova u Francuskoj Ćendrimom Gašijem, biti i kosovski premijer Aljbin Kurti, koji će priustvovati projekciji kratkometražnog filma "Nema mesta" Samira Karahode.

Film "Nema mesta" prikazuje posleratno Kosovo, gde dva lokalna igrača, vođena ambicijom da svoj voljeni sport održe u životu, lutaju od jednog do drugog mračnog mesta, noseći sa sobom jedino što klub poseduje - stolove.

Mara
16. Jul 2021.
Zavrsi Kurti na Kroazeti,ako tako nastavi verujem da ce nakon uspesne karijere politacara,zavrsiti u filmskoj industriji prestiznih kuca Amerike i Evrope.Puno srece u tome nadam se da cemo ga jednog dana videti na na dodeli Oskara.
Miodrag iz Peći
16. Jul 2021.
Ma Kurti je sa svojom sestrom godinama pevao rok. Video od estrade nema ništa pa se bacio u politiku... Ne verujem da će se vratiti estradi. Inače na KiM ima jedan festival svetskog renomea: "DOKUFEST" koji se održava na Podkaljaji (Dušanova kapija) u Prizrenu.