Kurti: Nemam informaciju da se Kfor sprema za intervenciju na severu

Aljbin Kurti.png
Izvor: Klan Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji, prenosi Telegrafi.

Kurti je istakao da su predstavnici kosovske vlade u stalnom kontaktu sa međunarodnim institucijama na Kosovu.

“Nemam takve informacije za pripremu intervencije Kfora na severu. Specijalne jedinice nisu u Brnjaku i Jarinju kako bi uživali u ovoj situaciji, oni su tu sa dužnošću da štite granične prelaze i graničnu policiju", rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, postoje indicije da bi, "da nema Specijalne jedinice, granična policija i zgrade bili ozbiljno ugroženi".

"Blokiranje puteva nije učinjeno samo šleperima i ljudima, već i buldožerima. Preko 10.000 vozila koja su došla iz Srbije su dobila privremene registarske tablice”, rekao je Kurti i podsetio da je njegov predlog za rešavanje situacije na severu Kosova da i Srbija i Kosovo ukinu "probne tablice“.

Kurti je istakao da se prethodnih dana nigde nije pojavljivao sa kosovskim ministrom odbrane, za razliku od Srbije „koja šalje ministra na granicu“.

Ja
27. Septembar 2021.
Narod nisu krivi zbog blokiranja puteva oni se brane od sile i napada sto nisten imali prava illegalno da ulazite na severu kosova i da napadate silom naroda u svojim dvoristima to ste vi ti napadi i jeste krivi zbog blokiranja svega tamo !!!