Kurti: Od danas sam premijer za sve građane Kosova

Reporteri
Izvor: Reporteri

Novoizabrani premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je od danas premijer svih građana, zahvalivši se svim glasačima na izborima 14. februara, i pozvao sve da budu "jedinstveni protiv Srbije", prenosi Koha.

Izjavio je da svaki glas koji je dat Pokretu Samoopredeljenje preokreće Kosovo. 

„Ovo je velika odgovornost, pa se očekuje da budete dobro pripremljeni. Ne budite arogantni prema opoziciji, jer kao što su građani glasali za njih, tako ih i uzimaju. Vodićemo se principima i verom. Morate da radite sve dok imate mandat da dokažete da ste zaslužni na položajima na kojima ste postavljeni“, izjavio je Kurti obraćajući se izabranim ministrima.

Kurti je dodao da su za postizanje promena potrebni „saradnja i novi mentalitet rada“.

Prema njegovim rečima, neslaganja stranaka treba da budu zbog grešaka, a ne zbog nezadovoljstva.

Rekao je da će njegova vlada sarađivati sa opozicijom i civilnim društvom.

„Moramo biti jedinstveni protiv Srbije. Zahtevaćemo parlamentarnu raspravu do iznemoglosti. Takođe moramo postići konsenzus o obrazovanju. Za budućnost dece moramo pronaći koordinaciju. To moramo pronaći i u sektoru bezbednosti. Takođe ćemo tražiti koordinaciju za fond zdravstvenog osiguranja. Takođe ćemo pitati o energetskim pitanjima i politikama. Odluka koju je donela naša vlada utiče i na buduće generacije i decu koja nisu rođena", rekao je on.

Kurti je rekao da političke stranke nisu same sebi cilj, već da bi trebalo da su u službi građana.

„Pozivam svakog od vas, unutar i izvan Kosova, da napravimo državu o kojoj smo sanjali. Svi imamo obavezu da doprinesemo da postanemo država, izazovi su veliki, ali i velike težnje“, rekao je on.

Ja
22. Mart 2021.
Kosovo je drzava srbije to je realna i stvarna istina zelja vekovima sto srbiji pripada !!!!!!!!
Miodrag iz Peći
22. Mart 2021.
Ali ne i za Srbe i većinu Bošnjaka i Roma, ne pištuješ izbornu volju onih koji su glasali za Srbe, Bošnjake i Rome. Ne poštuješ zakon o vladi i ministarstvima i srpdka mesta daješ asimilovanim Bošnjakinjama i Romima. Srećom više nema i neće ih ikada biti tzv. "Poštenih Srba" uništio si ih upravo ti priglivši ih uz svoje skute. Tako će biti i sa Bošnjakinjama koje su se otuđili od svog naroda za rad potpresedničkog mesta.
olssi
21. Jun 2021.
Pecanac, sta te to muci!!? Kasno je sada ....
Niste znali sa albancima. Koma dir policije u peci ti je bio srbin is srbije po zadatku, a ne albanac sa kosova, kosovo je od 1999 g. Nezavisna drz. I nema povratka.
Ja
22. Mart 2021.
Nikakvu drzavu nemozes napraviti kad je drzava srbije vekovima srpska je drzava realna je istina sto ceo svet zna !!!!!!!!
Bartolomrj
22. Mart 2021.
Da postanete drzava u 21. veku? Pa, zar ti nisi premijer jedne drzave? E, Kurti, smesna si.