Kurti: Panika u redovima opozicije ih je naterala da se udruže protiv Samoopredeljenja

Aljbin Kurti na sednici kosovske vlade
Izvor: Reporteri

Premijer Kosova Aljbin Kurti je još jednom govorio o rezultatu na izborima u nedelju, gde je Samoopredeljenje uspelo da pobedi samo u četiri opštine, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da se sinoć sastao sa 12 kandidata koji su bili u drugom krugu i da oni pripremaju izveštaj u vezi sa kampanjom, o čemu će se raspravljati u Predsedništvu.

On je ponovio da unutar Samoopredeljenja postoje strukturni i organizacioni nedostaci, koji su po njemu proizašli iz velikog rasta ovog političkog subjekta u poslednje dve do četiri godine.

„Sastao sam se sinoć sa 12 kandidata koji su bili u drugom krugu, čak i sa onima koji su pobedili i nisu pobedili i sve njihove primedbe, sugestije sam beležio i naš izborni štab priprema izveštaj o kampanji. Ne bih žurio sa nalazima pre nego što vidimo ovaj izveštaj.  Nemamo strukturu koja odgovara veličini“, rekao je Kurti.

Kurti je rekao da je loš rezultat u drugom krugu bio i zbog toga što su se sve ostale stranke okupile protiv Samoopredeljenja.

„S druge strane, nastala je panika među opozicijom koja ih je naterala da se ujedine protiv Samoopredeljenja“, rekao je Kurti.