Кurti: Posmatračka misija EU posebnu pažnju da posveti lokalnim izborima na severu Кosova

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo Online

Kosovski premijer Aljbin Кurti zatražio je danas od šefa posmatračke misije EU Lukasa Mandla da ta misija posebnu pažnju posveti lokalnim izborima u opštinama na severu Кosova, prenosi Danas.

U saopštenju kosovske vlade se navodi da taj zahtev proizilazi iz „iskustva na parlamentarnim izborima i lekcija koje su iz njih izvučene“.

„Ovo prisustvo je posebno važno u opštinama u kojima živi lokalna srpska većina, sa akcentom na one na severu zemlje, gde su se, kako dokazuje izveštaj stručnjaka Evropske unije za izbore 14. februara, lokalno stanovništvo i predstavnici drugih lokalnih srpskih entiteta, pored Srpske liste, osećali zastrašenim pritiskom i zastrašivanjem koje su iskusili na prošlim izborima“, piše u saopštenju.

Кurti je Mandla obavestio o napretku poslednjih parlamentarnih izbora na Кosovu, čija se organizacija, poput lokalnih sledećeg meseca, odvijala u situaciji pandemije.

Dodao je da su poslednji parlamentarni izbori, održani 14. februara, osim što su bili „slobodni, demokratski i pošteni“, bili i „primer organizacije u smislu njihovih priprema i organizacione discipline za sprovođenje mera protiv pandemije“.

Miodrag iz Peći
28. Septembar 2021.
Dobre instrukcije daje plaćenom kosovskom kokusu Lukasu Mandlu koji će predvoditi na desetine "Posmatrača" iz domovine Kurtijeve supruge koji je i sam državljanin Norveške kao i kandidat Samopredeljenja za gradonačelnika Peći. Ovako javno i beskrupulozno satanizovanje Srpske Liste i srpskih glasača, osnivanjem "Albanske Lizte" u sroskim sredinama, hapšenjem gradonačelnika i osuđivanjem poslanika Srpske Liste i akcije ROSU na Severu Kosova i Metohije samo govori o strahu od poraza Samopredeljenja od poraza koji će biti uvod u nove izbore zajedno sa srpskim u aprilu i slamanjem kičme Kurtiju i Vjosi.