Kurti potvrdio da se ambasada Kosova u Velikoj Britaniji seli u Hajd park

ambasada Kosova u Velikoj Britaniji
Izvor: Twitter

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je da će se ambasada Kosova u Velikoj Britaniji uskoro promeniti adresu i da će se preseliti u Hajd park, kuću koja je pripadala preminulom komičaru Spajku Miliganu.

Kurti je na Tviteru napisao da je uzbuđen što može da podeli sa svojim pratiocima da kosovska ambasada u Velikoj Britaniji ima novu adresu i da će se uskoro preseliti u Hajd park u kuću koja je pripadala pokojnom komičaru Spajku Miliganu.

"Počastvovani smo kulturnom istorijom koju ta lokacija ima i želimo da dalje ojačamo veze Kosova i Velike Britanije", napisao je Kurti.

Šestospratnica u zapadnom Londonu koštala je 7,412 miliona evra ili (6,5 miliona funti), prenosi Reporteri i dodaje da je rezidencija izgrađena 1890-ih, a ima niz velikih soba na prizemlju i prvom spratu, visoke plafone i visoke prozore.

Miligan i njegov kolega scenarista Erik Sajks kupili su imanje od 529 kvadratnih metara 1962. godine, čime je postalo sedište njihove komedijske zadruge Asošijeted London skripts (Associated London Scripts).