Kurti: Prihvatanje izbeglica iz Avganistana je deo saveza sa Sjedinjenim Državama

Aljbin Kurti
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je pitanje prihvatanja avganistanskih izbeglica, pored humanitarne solidarnosti, i deo saveza sa Sjedinjenim Državama, prenosi Koha.

Kurti je tokom obilaska Kosovske energetske korporacije (KEK) istakao da se Vlada već mesec dana bavi tim pitanjem da su za to su formirani timovi, u saradnji sa američkim vlastima.

"Nadamo se najboljem za narod Avganistana. Vlada je mesec dana u redovnom kontaktu sa Sjedinjenim Državama radi pripreme u organizacionom i strateškom smislu oko smeštaja jednog broja avganistanskih izbeglica", rekao je Kurti.

Kurti je KEK obišao zajedno sa ministrom ekonomije Artanom Rizvanoljijem i tom prilikom ocenio da to jinstituciji treba novi upravni odbor sa integritetom i nova oprema.

"Oprema je zastarela, a nedostaju i inženjeri. Fokusirani na činjenicu da KEK u narednim godinama mora da bude proaktivan i inovativan", izjavio je Kurti.

Kosovski premijer je naglasio da KEK ima važnu ulogu u razvoju privrede i zahvalio se Evropskoj uniji na projektu koji će unaprediti poslovanje te korporacije.

nona
17. Avgust 2021.
bravo kurti i mi kad smo bili na serbski rezim i aparteda serbija svi nas pomogli sad treba vracati ameriku i EU bravo
haki
17. Avgust 2021.
sad preko open balkana afgani moze da ide iz makedonije i albanije kad uzimaju dokumentacije ce da ide i na serbiju da rade sve