Kurti sa ambasadorima Kvinte i šeficom Kancelarije EU o političkoj situaciji i pandemiji

Kurti i ambsadori Kvinte
Izvor: Vlada Kosova

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Kancelarije EU na Kosovu sa kojima je razgovarao o upravljanju situacijom sa kovid-19 i aktuelnoj političkoj situaciji na Kosovu.

Kurti je informisao ambasadore o trenutnoj situaciji u upravljanju i sprečavanju pandemije kovid-19 i o nedavnim odlukama vlade za postepeno ublažavanje mera, navedeno je u saopštenju kancelarije kosovskog premijera.

Te odluke imaju za cilj, kako je saopšteno, ponovno pokretanje ekonomije koja je, poput javnog zdravstva, ugrožena i oštećena pandemijom koronavirusa.

"Sagovornici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu, dok se čeka presuda Ustavnog suda. Ambasadori su izrazili potrebu za stabilnošću i demokratijom u zemlji", istaknuto je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali v.d. ministra finansija i transfera Besnik Bisljimi, ambasadori zemalja Kvinte - američki ambasador Filip Kosnet, nemački ambasador Kristijan Held, francuski ambasador Mari Kristin Butel, britanski ambasador Nikolas Abot, italijanski ambasador Nikola Orlando i šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalijia Apostolova.