Kurti sa Rodeom i Geroom: Maksimalan napor da se postigne dogovor u roku od 48 sati 

Jorn Rode, Olivije Gero i Aljbin Kurti
Izvor: Koha ditore

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se ambasadorima Nemačke na Кosovu Jornom Rodeom i francuske Olivijeom Geroom i tom prilikom naglašeno je da u roku od 48 sati treba postići dogovor o pitanju registarskih tablica, prenosi Koha.

"Naglašena je potreba maksimalnog napora da se postigne dogovor u preostalim satima u dodatnih 48 sati, tako da jučerašnje približavanje u Briselu rezultira zajedničkim dogovorom", saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

Kurti je nemačkog i francuskog ambasadora, kako se navodi, obavestio o najnovijoj situaciji na Kosovu, kao i o jučerašnjim razgovorima u Briselu.

Kosovski premijer je tokom sastanka rekao da je Kosovo pokazalo konstruktivnost i spremnost za postizanje sporazuma sa Srbijom i dodao da vidi predlog koji je poznat kao francusko-nemački kao dobru osnovu.

Kurti je, kako je saopšteno, ponovio da je Kosovo učešćem na sastancima koje su sazvali posrednici i svojim predlozima pokazalo svoju konstruktivnost, spremnost i zainteresovanost za postizanje pravno obavezujućeg sporazuma za punu normalizaciju odnosa sa uzajamnim priznavanjem u centru i da za razliku od Srbije, smatra dobrom osnovom predlog Evropske unije, koji podržavaju Nemačka, Francuska i SAD.