Kurti sa senatorkom Ernst: Hvala Ajovi što pomaže razvoj KBS

Senatorka Džoni Ernst i Aljbin Kurti.jpg
Izvor: Lajmi

Kosovo ceni strateško partnerstvo i kontinuiranu podršku SAD u svim oblastima i posvećeno je jačanju ovog partnerstva, rekao je premijer Kosova Aljbin Kurti na sastanku sa senatorkom iz države Ajova, Džoni Ernst.

On se zahvalio senatorki i američkoj državi Ajova na podršci i pomoći Kosovu, posebno na razvoju Kosovskih bezbednosnih snaga, preneo je Lajmi.

Američka senatorka čestitala je premijeru i kosovskim institucijama na radu na unapređenju evroatlantske agende i, kako je saopšteno iz vladine kancelarije, izrazila je podršku Republici Kosovo u svim oblastima razvoja i, posebno, programu partnerstva Kosovo-Ajova koji ove godine obeležava deceniju.

Na sastanku je razgovarano i o povećanju saradnje između Kosova i države Ajova i u oblastima, kao što su: poljoprivreda, obrazovanje i trgovina.

„Zajednička misija Kosovskih bezbednosnih snaga sa Nacionalnom gardom Ajove u Kuvajtu, pohvaljena je kao doprinos globalnom miru i bezbednosti i promovisala je Kosovo kao aktera posvećenog dugoročnoj stabilnosti“, kaže se u saopštenju.