Kurti sa tri Makronova savetnika

Aljbin Kurti
Izvor: Facebook

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti razgovarao je sa trojicom savetnika francuskog predsednika Emanuela Makrona. Razgovarali su o političkoj promeni na Kosovu, reformi pravosuđa, ekonomiji, situaciji na Balkanu i potrebi dobrosusedskih odnosa.

U svom postu na Fejsbuku, Kurti je rekao da je imao sastanak sa savetnikom za Evropu i G20, Klimentom Beauneom, zamenikom evropskog savetnika Alekandre Adamom i savetnikom za strateška pitanja Etien de Gonevil .

“Sinoć sam sreo tri savetnika francuskog predsednika Emanuela Makrona. Čestitali su mi na izbornoj pobedi i zahvalio sam Francuskoj na podršci i pomoći Kosovu.

Razgovarali smo o unapređenju bilateralnih odnosa između naše dve države. Objašnjavao sam veliku političku promenu na Kosovu na izborima 6. oktobra i naše namere da volja građana bude reforma pravde, ekonomskog razvoja i društvenog napretka.

Takođe smo razgovarali o političkoj situaciji na Balkanu, potrebi dobrosusedskih odnosa između država i njihovoj unutrašnjoj demokratizaciji”, napisao je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.