Kurti sazvao sednicu Vlade za danas u 16 sati, tema Zakon o opštim izborima

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo Online

Vlada Kosova održaće danas sednicu sa početkom u 16 sati, a kako piše Gazeta Ekspres, očekuje se da jedna od tačaka Dnevnog reda bude Zakon o opštim izborima, piše Gazeta Ekspres.

Kako navodi taj medij, očekuje se da će Pokret Samoopredeljenje pre sednice Vlade u Skupštini itglasati promenu izbornog zakona.

Naime, taj list saznaje da je Samoopredeljnje već izradilo Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o opštim izborima.

Izmena tog zakona je, inače bilo jedno od glavnih obećanja pobedničkog dvojca-Kurtija i Vjose Osmani, na izborima održanim 14. februara.

Tokom kampanje, Kurti i Osmani su rekli su da će se, čim dođu na vlast, pobrinuti za neophodne promene u izbornom zakonu u vezi sa glasanjem kosovske dijaspore u ambasadama i konzulatima.

Kako piše Gazeta Ekspres, očekuje se da se tako nešto dogodi već danas tokom dana, pa čak i pre vanrednog zasedanja za izbor predsednika, koje se, takođe očekuje danas.

Predsedništvo Skupštine još nije donelo odluku o novom zasedanju, a sednica Predsedništva zakazana je za danas u 15 sati.

Inače, na današnjoj plenarnoj sednici Skupštine Kosova novi poslanici, koji su zamenili one koji su postali ministri, kao i oni koji su bili odsutni na konstitutivnoj sednici 22. marta, položili su svoje zakletve.

Poslanici u Skupštini su danas i jednoglasno podržali formiranje parlamentarnih odbora.