Kurti: Specijalna policija se povlači sa Jarinja i Brnjaka, ali uvek ostaje spremna za intervenciju

Aljbin Kurti.jpg
Izvor: Kosovo Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da će se specijalna jedinica kosovske policije povući sa Jarinja i Brnjaka, ali i da ostaje uvek spremna za intervenciju. 

"Utvrđen je reciprocitet registarskih oznaka vozila. S obzirom na to da će registarske tablice Republike Kosovo u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe će biti pokrivene svojim simbolom na teritoriji naše države", napisao je Kurti na Fejsbuku. 

Naveo je da je specijalna jedinica Kosovske policije otišla na Jarinje i Brnjak 20. septembra radi zaštite prelaza i granične policije od blokade puteva i slobodnog saobraćaja.

"Pošto oni odlaze, naša specijalna jedinica ne mora ostati tamo i uvek ostaje spremna da ubuduće interveniše u bilo kojem od istih ili sličnih prekršaja. Naravno, naša granična policija će u budućnosti nametati reciprocitet registarskih tablica. Kfor će tamo ostati oko dve nedelje kako bi se uverio da je sve bezbedno", naveo je Kurti.

 

Lii
30. Septembar 2021.
Bravo Kurti
Mali Mrav
30. Septembar 2021.
Ne vejerovatno od ultimatuma do priznanje reprociteta. Pa od barikade do Tenkova stigle Naljepnice mira za 6 mjeseci veliki uspijeh za političare a narodu ostaje samo ludnica. Vidimo se na barikadama za 6 mjeseci žalosno.
Mladi student prava
30. Septembar 2021.
O registarskim tablicama nije trebalo ni da se diskutuje - postojala je samo dužnost Prištine da suspenduje uredbu i povuče ROSU a centralna tema diskusije je trebalo biti ZSO, presuda Todosijevicu i energetika. Dakle, svedočimo legitimizaciji "reciprociteta" kao ključnoj politici Albanaca.