Kurtijev savetnik Daljipi najavio tužbu protiv Haradinaja

Ljuan Dalipi
Izvor: Twitter

Savetnik vršioca dužnosti kosovskog premijera Aljbina Kurtija, Ljuan Daljipi najavio je tužbu za klevetu protiv predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

On ističe da je razlog za to Haradinajeva izjava u emisiji "Interaktiv" na KTV gde je rekao da je "Daljipi čovek optužen za korupciju, da ima tri kuće u naselju Marigona, a dve su Kurtijeve".

„Ramuš me je dva puta oklevetao. Prva kleveta je da me EU optužuje i sudi mi, što je laž. Zarad informacije, optužnica koju je spominjao Ramuš nije bila za korupciju i odbačena je pre glavnog pretresa, prema tome optužnica nije potvrđena. Ova optužnica podignuta je uprkos preliminarnom službenom zaključku nadležne agencije Evropske komisije da u slučaju nisu pronađeni dokazi o nepravilnostima“, napisao je Daljipi na svom Fejsbuku nalogu.

On je odbacio i drugu tvrdnju Haradinaja da ima tri kuće u naselju Marigona, ističući da je i to laž.

„Imam samo jednu kuću . Moja imovina je prijavljena kod nadležnih organa. Hvalim se svojim postignućima u privatnom sektoru (preko 20 godina rada na Kosovu i u SAD-u) gde su svi prihodi revidirani od strane države i revizorske kuće. Nije me sramota imovine koju posedujem jer sam je stekao svojim radom, umom i veštinom. Već sam obavestio Ramuša da ću ga tužiti zbog klevete“, napisao je on.