Kurtijeva vlada zabranjuje ulazak srpske robe na Kosovo

Administrativni prelaz Jarinje
Izvor: Kosovo Online

Vlada Kosova donela je odluku da zabrani ulazak srpske robe na Kosovo, zbog hapšenja trojice kosovskih policajaca od strane policije Srbije, prenosi Koha.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković odbacio je danas tvrdnje prištinskih zvaničnika da su ovi policajci "kidnapovani" i naveo da su "ovi albanski teroristi uhapšeni pod punom ratnom opremom duboko na teritoriji centralne Srbije".

Istakao je da pripadnici "srpske policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili niti Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija niti Vojno-tehnički sporazum, jer nisu prešli administrativnu liniju".

"Oni koji su prekršili ove međunarodne sporazume su upravo ovi albanski teroristi, pripadnici kosovske policije“, naveo je Petković.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je ovo hapšenje "osveta zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića Luneta i zatražio da kosovski policajci budu oslobođeni". 

Kosovska policija i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja su takođe reagovali i zatražili od međunarodnih tela hitno oslobađanje policajaca.