Kusari-Ljilja: Hoti nije poštovao zdravstveni protokol, još jedan razlog da bude smenjen

mimoza
Izvor: Politika

Predsednica Alternative Mimoza Kusari-Ljilja poželela je brz oporavak premijeru Kosova Avdulahu Hotiju, nakon što je ovaj sinoć objavio da je pozitivan na kovid-19, prenosi Koha.

Kusari-Ljilja je rekla da se nada da će se Hoti brzo oporaviti, ali mu je uputila i kritiku jer nije poštovao protokol – izašao je na teren iako je bio testiran.

Ona je rekla da je takvim ponašanjem ugrozio saradnike i građane.

"Vest da je Avdulah Hoti pozitivan na kovid-19 nije iznenađenje. Virus je među nama i svako može biti sledeća zaražena osoba kada ne sledi uputstva Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Želim Hotiju brz oporavak i povratak na obavljanje svoje funkcije, sa koje se nadam da će kad ozdravi, brzo otići“, poručila je Kusari-Ljilja.

Smatra da su razlozi za Hotijev odlazak svakim danom sve brojniji.

„Nije se osećao dobro i imao je razlog da se testira. Zašto se Hoti nije izolovao? Zašto je postupio suprotno protokolu koji predviđa da bi osoba koja je testirana trebalo da se izoluje dok ne stignu rezultati testiranja. Zašto je Hoti izašao na teren, nakon što je testiran, i sreo se sa desetinama ljudi, koji su danas potencijalno u riziku“, zapitala je ona.

Prema njenom mišljenju, to je još jedan razlog da Hoti bude smenjen, nakon što se oporavi.

"Niko nije dužan da dobije virus od premijera. Da li to znači da će u nedelji kada je smrtnost pandemije dostigla svoj vrhunac, Kosovo imati premijera koji ignoriše protokol, ugrožavajući tako saradnike i građane nerazumnim posetama za vreme pandemije“, napisala je ona na Fejsbuku.

Poželela je Hotiju brz oporavak, kao i svima koji su zaraženi koronavirusom.

„Takođe želim da virus proširite na što manji broj saradnika koji su bili sa vama u posetama. Niste učinili ništa da ublažite pandemiju na Kosovu otkad ste na funkciji“,poručila je Kusari-Ljilja.