Kusari-Ljilja: Hoti, Veljiu i Seljmanaj krivi ako budemo morali na izbore

Mimoza Kusari Ljilja
Izvor: Gazeta Express

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljnje Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je sinoć da ukoliko predsednik Kosova ne bude izabran i ukoliko Kosovo ponovo bude izašlo na birališta, za to će biti krivi poslanici DSK Avdulah Hoti, Agim Veljiu i Driton Seljmanaj, prenosi Reporteri.

"Videli ste da je u sali bilo 15 poslanika DSK, od kojih je samo njih 12 učestvovalo u procesu glasanja. Ako se ne bude uspešno sprovelo glasanje, istorija će se ponoviti i Kosovo će se možda suočiti sa još jednim krugom opštih izbora zbog činjenice da bivši premijer Avdulah Hoti, bivši ministar Agim Veljiu i bivši zamenik premijera Driton Seljmanaj odbijaju da učestvuju u procesu glasanja za izbor predsednika. Njihove izjave u potpunoj su kontradikciji sa njihovim ponašanjem", rekla je Kusari-Ljilja.

Dodala je i da je jučerašnja sednica odložena za danas kako bi se obezbedili uslovi za izbor novog kosovskog predsednika.

"Sednica nije uspela, jer u prvom krugu glasanja za predsednika, nije učestvovalo 80 poslanika. Zbog tih okolnosti smo smatrali da je neophodno da se glasanje odloži, kako bismo imali uslove i mogućnosti da pređemo iz prvog kruga u sledeći krug glasanja“, rekla je Kusari-Ljilja.

Kako je dodala, pojedini poslanici su pre izborne sednice tvrdili da će obezbediti kvorum, ali su se na kraju povukli i nisu učestvovali u glasanju.