Kusari-Ljilja: Pregovaramo sa nekim poslanicima da podrže izbor predsednika

Mimoza Kusari-Ljilja
Izvor: Klan Kosova

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja rekla je da ta stranka nije imala kontakte sa poslanikom DPK Džavitom Haljitijem, ali da jeste u pregovorima sa pojedinim poslanicima koji su izrazili želju da daju svoju podršku na sednici za izbor predsednika Kosova, prenosi Reporteri.

"Nismo kontaktirali Haljitija. On juče nije bio u sali i bio je van Kosova, a sada ima dovoljno vremena da dođe u Skupštinu i učestvuje na sednici, kako Kosovo ne bi bilo primorao da izađe na nove izbore, za šta bi i on snosio odgovornost", rekla je Kusari-Ljilja.

Naglasila je da su u pregovorima sa nekim poslanicima, koji su prema njenim rečima imali bolju volju da učestvuju na izbornoj sednici.

"Ono što mogu da potvrdim je da razgovaramo sa nekim poslanicima koji su bili spremniji da učestvuju na sednici i glasaju, ali ne mogu sada da ih imenujem. Isto tako, očekujem i da će se danas na sednici pojaviti i dva poslanika iz manjinskih zajednica, a koji juče nisu bili na sednici, koji su nam ranije potvrdili da će dati svoju podršku", rekla je Kusari-Ljilja.

Kada je reč o poslanicima DSK, Avdulahu Hotiju, Dritonu Seljmanaju i Agimu Veljiuu, Kusari-Ljilja je rekla da očekuje da će promeniti svoje mišljenje i učestvovati u sednici.

"Optimista sam i verujem da će poslaniici koji juče nisu prisustvovali sednici, danas ipak doći i obezbediti kvorum, kako bi izbor predsednika bio uspešno završen. Mislim da to danas treba da završimo", rekla je Kusari-Ljilja.