Kusari-Ljilja: Srbi na severu Kosova su ugroženi od svojih lidera 

Mimoza Kusari-Ljilja
Izvor: Reporteri

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da to što su poslanici Srpske liste podneli ostavke pokazuje da se osećaju ugroženo od svojih lidera, prenosi Reporteri. 

"Srbi su sa suzama u očima predali ostavke, pokazujući da im se preti. Pokazali su da nisu smeli da odu i menjaju tablice na vozilima", rekla je Kusari-Ljilja na T7.

Upitana da li premijer Aljbin Kurti namerava da odloži odluku o registarskim tablicama, na zahtev međunarodnih saveznika, ona je rekla da ta tema zahteva povećanu pažnju, ali da nema informacija o tome kako premijer planira da postupi.

"To je delikatna situacija i potrebna joj je veća pažnja. Zakon i red i vladavina prava ostaju primarni. Nemam informaciju da će odluka biti promenjena, niti da će se primena odložiti", navela je ona.

Povodom tenzija u vezi sa registarskim tablicama, Kusari-Ljilja je rekla da je problem u Srbiji, a ne na Kosovu.

"Srbija zna kako da stvori ovakve situacije. Poznat nam je i slučaj sa čuvenim vozom sa čuvenim nacionalističkim i fašističkim natpisima. Nije problem na Kosovu, već u Srbiji", navela je Kusari Ljilja.