Kvinta pozvala na primeren rečnik političara, bez ličnih napada i uvreda

kvinta zastave
Izvor: Koha ditore

Ambasadori zemalja Kvinte, SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Italije u Prištini, pozvali su danas političare da paze na način ophođenja i razgovora i da se uzdrže od uvreda i pretnji prema političkim protivnicima, prenosi Koha.

 

Ambasadori navode da svaki oblik podstrekivanja, posebno lični napadi usmereni na promovisanje političkih ciljeva, mogu doprineti atmosferi koja podstiče nasilna dela.

"Pozivamo kosovske političke lidere da bez uvreda ili pretnji razgovaraju o izazovima sa kojima se suočava Kosovo. Demokratska budućnost Kosova zavisi od domišljatosti njenih lidera da daju pozitivan primer društvenog diskursa i poštovanja slobode izražavanja", poručili su ambasadori.

Dodaju da bilo koji oblik podsticanja verbalnog nasilja, a posebno lični napadi usmereni ka promovisanju političkih ciljeva, mogu doprineti atmosferi koja podstiče na nasilje.

"Građani Kosova zaslužuju bolje ", naglašeno je, prenosi se u tekstu i dodaje da je poslednjih dana politička rasprava između kosovskih političara poprimila oblik ličnih napada što je i izazvalo reakcija zemalja Kvinte.