Lajčak sa opozicijom na Kosovu: Dijalog staviti iznad dnevno-partijske politike

Lajčak opozicija sastanak Kosovo Tviter
Izvor: Twitter

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak sumirao je na Tviteru drugi dan posete Prištini, tokom kojeg se sastao sa predstavnicima opozicionih stranaka, kao i sa čelnicima Srpske liste.

Kako je naveo, opoziciji je jasno stavio do znanja da se od njih očekuje da dijalog stave iznad dnevno-partijske politike.

„Drugog dana na Kosovu, sastao sam se sa liderima glavnih opozicionih partija da objasnim sporazum, kao i sledeće korake. Takođe sam izrazio jasna očekivanja međunarodne zajednice da stave dijalog iznad dnevne partijske politike, posebno u ovom kritičnom trenutku“, napisao je Lajčak, uz fotografije susreta sa liderima DPK, DSK i Alijanske za budućnost Kosova.

Takođe, naveo je da je razgovarao i sa predstavnicima Srpske liste.

„Razgovarao sam i sa predstavnicima Srpske liste, kako bi ih upoznao sa dijalogom i čuo njihove stavove i ocene o dešavanjima na severu Kosova“, napisao je Lajčak.

Posetu Prištini, Lajčak je okončao sastankom sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom.

„I konačno, moj naporan program mi je omogućio da se sretnem sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova. Naš rad se preklapa u mnogim oblastima. Zbog toga sam istakao važnost bliske koordinacije i saradnje“, napisao je visoki zvaničnik Evropske unije.