Lajčak: Svi spremni za nastavak dijaloga

Lajcak
Izvor: Tanjug

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak rekao je da su sve strane spremne za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da se samo čeka da situacija sa virusom dozvoli fizički susret i nastavak razgovora, prenosi Tanjug.

"Ovoga puta moramo da dovedemo dijalog do kraja tako što ćemo postići sporazum, koji će jednom i zauvek rešiti sva otvorena pitanja i normalizovati atmosferu ne samo između Beograda i Prištine već i u čitavom regionu", rekao je Lajčak.

Miroslav Lajčak je u gostovanju na TVCG naglasio da je u svakodnevnom kontaktu sa partnerima iz Srbije i sa Kosova i najavio da očekuje brzo pokretanje dijaloga o normalizaciji odnosa.

”Uzmimamo u obzir i politički kalendar u Srbiji i političku situaciju na Kosovu oko vlade, ali glavni faktor je epidemiološka situacija koja mora da nam dozvoli da se sretnemo”, kaže Lajčak.

Lajčak je najavio da će od sledeće nedelje preći iz Bratislave, gde se do sada nalazio zbog restrikcije kretanja, u Brisel i konačno i fizički preuziti svoju kancelariju Specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine i druga otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu.